Höjd säkerhet efter hot mot Karolinska

Karoliska sjukhuset i Solna har utsatts för någon form av hot, och säkerheten inom delar av sjukhuset har höjts, rapporterar Svenska Dagbladet.

Vilken form av hot det rör sig om vill polisen inte kommentera, men det ska inte röra sig om ett terrorhot.

”Jag kan bekräfta att vi har fått in ett hot och att det rör delar av verksamheten” säger sjukhusets säkerhetschef Carl Magnus Rutherfalk till SvD.

Även sjukhusledningen är mycket förtegen om vilken typ av hot det rör sig om och hur det togs emot. Liknande händelser på sjukhuset är väldigt ovanliga.

Ur Sjukhusläkaren 2019-05

Tema: Övertider / Tema: Vem satsar på intermediärvårdsplatser? / Vårdcentraler kan tvingas betala tillbaka miljonbelopp / Sverige och Storbritannien har gjort omvända resor / Så ska den digitala läkarassistenten Alma hjälpa läkare / Porträttet: Camilla Starck