Höjd säkerhet efter hot mot Karolinska

Karoliska sjukhuset i Solna har utsatts för någon form av hot, och säkerheten inom delar av sjukhuset har höjts, rapporterar Svenska Dagbladet.

Vilken form av hot det rör sig om vill polisen inte kommentera, men det ska inte röra sig om ett terrorhot.

”Jag kan bekräfta att vi har fått in ett hot och att det rör delar av verksamheten” säger sjukhusets säkerhetschef Carl Magnus Rutherfalk till SvD.

Även sjukhusledningen är mycket förtegen om vilken typ av hot det rör sig om och hur det togs emot. Liknande händelser på sjukhuset är väldigt ovanliga.

Ur Sjukhusläkaren 2020-02

Coronakrisen – krönikor reportage och längre intervjuer / Debatt: Vad kan svensk sjukvård lära sig av Australien? / Porträttet: Läkaren Andreas Fransson gör vad han kan för en bättre värld / Krönika: Är hälsa- och sjukvårdssystem komplexa? Jo jag tackar jag! / Debatt: Metoder för att mäta biologisk utveckling kan aldrig användas för att avgöra kronologisk ålder / Vinnarna i visions- och värdegrundstävlingen