Nyhetsarkiv

Hjälp oss utse vinnaren i ”Sjukt roligt”

Av de 23 bidrag som inkommit har vi på redaktionen valt ut tio finalister. Nu vill vi ha din hjälp med att utse en vinnare.

Finalisterna presenteras nedan. Du röstar via ”webbfrågan” genom att välja numret på det bidrag du tycker är roligast. (”Webbfrågan” är placerad på startsidanlängst ner på höger sida. Läser du i mobilen finner du ”webbfrågan” allra längst ner.)

Vinnaren kommer, utöver äran, att belönas med en powerbank (laddningsbart batteri till exempelvis mobiltelefon).

De tio finalisterna:

final1

1. Nedmontering: ”Hudiksvalls Sjukhus sparar rejält genom att strama åt ’vårdens ingångar’”, skriver Björn Relefors.

final2

2. Respekt: ”Om det kommer fler anhöriga då – ska man bara respektera en av dem i så fall?”, undrar Jan-Olof Svärd som skickat in det här bidraget.

final3

3. Tydliga instruktioner: ”Här har man inte allt för höga förväntningar på patienternas begåvning”, skriver Anders Levinsson som bjuder på den här tydliga instruktionen. Bilden är tagen i hissen till bland annat öronklinikens mottagning i Malmö.

final4

4. ”Inte”: Elisabeth Eriksson har skickat in bilden på den här något svårtydda lappen från Norrlands Universitetssjukhus i Umeå.

final5

5. Uppmaning: ”Det har sina överraskande fördelar att vara stafettläkare ibland”, skriver Jan-Olof Svärd som skickat in det här bidraget.

final6

6. 0 HLR: På medicinkliniken i Halmstad har man fattat ett avgörande beslut gällande den brungula kaktusen. Bidraget har skickats in av Ulrich Mager.

final7

7. Prickigt golv: Har administratörerna kommit fram till att det blir billigare  vård om patienterna inte hittar rätt? Det frågade sig den anonyma läkare som tog den här bilden på ett sjukhus någonstans i Sverige.

final8

8. Vägvisning: Ibland kan även den tydligaste uppmaningen skapa förvirring. En anonym person bjuder på den här bilden, som är tagen i entréhallen på Västerås Centrallasarett för ett antal år sedan. Skylten skulle få besökare att undvika kulverten.

final9

9. Hänvisningsskylt: Att snubbla på tangenterna är lätt hänt, men ibland blir det lite extra olyckligt. ”Patienterna kom ändå, de kanske inte läste det finstilta”, skriver Peter Smith i Gävle som skickat in det här bidraget.

final10

10. Skylt som hamnat snett: Man kan misstänka att den här skylten, som finns i Kristianstad, inte riktigt hamnat på rätt ställe.

Se samtliga bidrag i tävlingen här.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera