Heidi Stensmyren vald till ordförande för WMA:s etikkommitté

Heidi Stensmyren, ordförande för Läkarförbundet, är nu även ordförande för etikkommittén i World Medical Association.

Etikkommittén är en av tre kommittéer inom World Medical Association, som representerar fler än nio miljoner läkare över hela världen, och ligger bland annat bakom Helsingforsdeklarationen – en samling etiska principer kring medicinsk forskning som omfattar människor. Heidi Stensmyren är vald som ordförande på två år.

– Det är förstås roligt att jag, som ett resultat av Läkarförbundets långvariga och intensiva engagemang i WMA, fått förtroendet att leda den så viktiga Etikkommittén. Det finns många angelägna frågor på agendan. Som ordförande för Etikkommittén kommer jag att värna och ytterligare stärka WMA:s fokus på medicinsk-etiska frågor, säger hon i ett pressmeddelande.

Ur Sjukhusläkaren 2020-02

Coronakrisen – krönikor reportage och längre intervjuer / Debatt: Vad kan svensk sjukvård lära sig av Australien? / Porträttet: Läkaren Andreas Fransson gör vad han kan för en bättre värld / Krönika: Är hälsa- och sjukvårdssystem komplexa? Jo jag tackar jag! / Debatt: Metoder för att mäta biologisk utveckling kan aldrig användas för att avgöra kronologisk ålder / Vinnarna i visions- och värdegrundstävlingen