Nyhetsarkiv

Heidi Stensmyren talar i FN

I dag talar Heidi Stensmyren, Läkarförbundets ordförande, om kvinnors hälsa under ett forum i FN:s högkvarter i New York. Talet sänds på FN:s webb-tv.

FN-forumet pågår under två dagar, 11-12 februari med syfte att utveckla och förbättra kvinnors hälsa. I dag, torsdag, är Heidi Stensmyren moderator för dagens fjärde session. Hennes inledningstal webbsänds i dag kl.16.00 svensk tid.

Talet kommer bland annat att handla om den svenska barn- och mödravården, familjeplanering, kvinnors möjligheter till förvärvsliv och om nödvändigheten att globalt bekämpa sexuellt våld, enligt ett pressmeddelande från Läkarförbundet.

– Jag är förstås entusiastisk över att få medverka i detta viktiga steg för kvinnors hälsa och välbefinnande i ett globalt perspektiv. Likaså är jag glad över de höga ambitionerna att ta fram konkreta mål i en eller flera handlingsplaner och att skilda sektorer från hela världen är inblandade, säger Heidi Stensmyren i en kommentar.

Mötet beskrivs som ett högnivåforum och det första internationella steget mot en gemensam strategi vad gäller kvinnors och flickors hälsa. FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon deltar.

Här är FN:s webb-tv

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera