Nyhetsarkiv

Hårt tryck på sjukhus i Storbritannien

Röda Korset i Storbritannien har den senaste tiden fått hjälpa till vid ett antal sjukhus i Storbritannien. Organisationen menar att det pågår en ”humanitär kris” i den offentliga sjukvården.

I ett pressmeddelande säger Röda Korset i Storbritanniens chef, Mike Adamson, att de ”kallats in för att stödja NHS och hjälpa folk att komma hem från sjukhuset och frigöra välbehövliga vårdplatser”.

Enligt Dagens Medicin och nyhetsbyrån TT har ett antal sjukhus varnat för att de inte längre kan ge patienter mer omfattande vård och att de är under ett hårt tryck. Statistik från BBC visar att 42 akutmottagningar under förra veckan beordrade ambulanser att köra till andra sjukhus, vilket enbart kan göras då en mottagning är under ”betydande tryck”.

Enligt tidningen The Guardian förnekar dock hälsoministern Jeremy Hunt att det skulle råda en ”humanitär kris” och menar att de flesta sjukhusen klarar sig bättre än under förra vintern.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera