Nyhet

Här står sköterskorna i kö

– Vi måste till och med tacka nej till intensivvårdssjuksköterskor nu, säger Mats Liljedahl, vårdenhetschef på anestesi- och intensivvårdskliniken.
Förklaringen är en ny arbetstidsmodell där var och en lägger sitt eget schema under en tioveckorsperiod, det finns schemalagda studiedagar var femte vecka och en poängmodell som ger med ledighet för den som jobbar nätter och helger.

Även i Malmö har man klarat sköterskekrisen hyfsat med hjälp av en timbanksmodell där 75 procent av tiden måste ägnas åt patientarbete medan 25 procent ligger i en timbank som kan användas vid behov eller när individen vill fortbilda sig eller göra något annat.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2019-06

Tema: Ledarskap / ”Att bli verksamhetschef var som att kliva in i en snöstorm” / Forskare: Detta gör en ledare bra / Hälso- och sjukvårdsdirektören som kom utifrån och fick lämna efter bara åtta månader / Så arbetar Läkarförbundet för att läkare ska kunna bli chefer / Politikernas våra drömmar: Visioner och värdegrunder / Så gick Västerbotten från ”världsbäst” till ”från fjäll till kust / November 2019 blev en svart månad för den svenska landstingssjukvården

Prenumerera