Nyhetsarkiv

Här står sköterskorna i kö

– Vi måste till och med tacka nej till intensivvårdssjuksköterskor nu, säger Mats Liljedahl, vårdenhetschef på anestesi- och intensivvårdskliniken.
Förklaringen är en ny arbetstidsmodell där var och en lägger sitt eget schema under en tioveckorsperiod, det finns schemalagda studiedagar var femte vecka och en poängmodell som ger med ledighet för den som jobbar nätter och helger.

Även i Malmö har man klarat sköterskekrisen hyfsat med hjälp av en timbanksmodell där 75 procent av tiden måste ägnas åt patientarbete medan 25 procent ligger i en timbank som kan användas vid behov eller när individen vill fortbilda sig eller göra något annat.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera