Nyhetsarkiv

Här blir det garanterat en god jul!

Dock av ett annat, men lika gott skäl.
I Västra Götaland har man nämligen lyckats göra ett smaskigt klipp och engagerat en riktig vinnare. För vad sägs om att bli bjuden på julmiddag skapad av stjärn­kocken Gustav Trägårdh från Sjömagasinet i Göteborg – Årets kock 2010 och nyligen vinnare i Mästerkockarnas kamp i TV?

För en tid sedan var han på plats i sjukhusköket på Sahlgrenska och prov­lagade matklapparna som ska serveras 12.000 patienter på 13 av regionens sjukhus på julafton.

Några lyckliga fick provsmaka och Sjukhusläkaren kan avslöja att betyget blev femstjärnigt och att det blir både varma och kalla klassiker som sill, lax och julskinka, men att stjärnkocken naturligtvis tagit sig vissa friheter.

Så förutom vanliga köttbullar blir det dessutom torskköttbullar med torskromsås och Janssons frestelse med orökt kaviar för att få in lite havssmak a la Sjömagasinet.
Och även de anställda får en släng av sleven i demokratins anda. Redan den 17 december kan personalen avnjuta Gustav Trägårdhs julmeny.

Sjukhusläkaren gratulerar och önskar alla en riktigt, riktigt God Jul!

Christer Bark

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera