Nyhetsarkiv

Här är ledamöterna som tar plats i förbundsstyrelsen

Madeleine Liljegren, Tina Crafoord, Shokoufeh Manouchehrpour och Lars Rocksén. Nu har Läkarförbundets fullmäktige valt in nya ledamöter till förbundsstyrelsen. Samtidigt tar Rofida Ghazvinian plats i styrelsen genom ett fyllnadsval till nästa år.

Fyra personer har tidigare i år meddelat att de lämnar sina poster i Läkarförbundets förbundsstyrelse. Sarah Jevrém, Elin Karlsson, Anders Lundberg och Jonas Ålebring ställde inte upp för omval. Thomas Lindén har samtidigt valt att sluta i styrelsen ett år i förväg. Orsaken är att han har blivit chef på Socialstyrelsen.

På torsdagen beslutade fullmäktige att ersätta dessa ledamöter med Madeleine Liljegren, ordförande i Sveriges yngre läkares förening, Sylf, Tina Crafoord, ordförande i Sveriges läkarförbunds chefsförening, Shokoufeh Manouchehrpour, ledamot i Sjukhusläkarnas styrelse och ordförande för Sjukhusläkarna Göteborg, och Lars Rocksén, ordförande i Ångermanlands läkarförening och i Sjukhusläkarna Ångermanland.

Rofida Ghazvinian ersätter Thomas Lindén genom ett fyllnadsval till nästa år. Hon är ledamot i Sylf och sitter i Läkarförbundets utbildnings- och forskningsråd.

– Vi har strävat efter att lägga fram ett förslag som är brett, vad gäller erfarenheter, egenskaper och personliga kompetenser, säger Kristina Jennische, ordförande i valberedningen.

Shokoufeh Manouchehrpour säger att hon känner sig hedrad och tacksam. En av hennes hjärtefrågor som hon avser att driva med kraft är fortbildning för specialistläkare.

– Det är en ödesfråga. Vi vill inte att specialistläkarnas kunskaper ska bli för gamla. Vi jobbar inom en kunskapsstyrd verksamhet, där det sker enorma framsteg. Läkare måste kunna uppdatera sig hela tiden, säger hon.

Lars Rocksén är ny i förbundsstyrelsen. Foto: Adam Öhman

Lars Rocksén framhåller i sin tur att han ser fram emot att jobba på ett nationellt plan.

– Jag tar mig an den här uppgiften med stort intresse. Lokalt har jag funnits med och drivit de frågor som måste drivas, framför allt för de mindre sjukhusen. Jag ser fram emot att arbeta i förbundsstyrelsen.

Karin Båtelson får fortsatt förtroende som förste vice ordförande fram till och med 2021. Johan Styrud och Sven Söderberg omvaldes som ledamöter vad gäller samma period.

– En av de viktigaste punkterna är att utveckla mångfalden av vårdgivare i Sverige. Det är en framtidsfråga för oss alla, säger Sven Söderberg.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2022-06

Tema Klimat / Vad säger forskarna? / Vad gör regionerna? / Goda exempel och smarta lösningar / Krönikor / Stor enkät – Vad önskar du av 2023?

Prenumerera