Nyhetsarkiv

Halv miljon i bonus – om du flyttar till Gävle

Det är brist på specialister inom flera specialiteter i Gävle, och nu höjer landstinget bonusen till 300 000 för läkare som åtar sig att stanna i ett år, och 500 000 för dem som stannar i två år.

Erbjudandet riktas till patologer, barnläkare, urologer, neurologer, kärlkirurger, gastrologer, hematologer, endokrinologer, psykiater och smärtläkare som kan tänka sig att arbeta på sjukhus i länet samt till specialister i allmänmedicin på vissa orter.

– Det är dags att testa marknaden och se var prislappen hamnar, sa landstingsdirektör Svante Lönnbark i intervju med SvT Gävledala.

I intervjun förklarade han erbjudandet med att landstinget beräknar att gå plus på satsningen, jämfört med kostnaden för hyrläkare och för att ta in läkare från utlandet.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera