Nyhetsarkiv

Halland kan få kompetenscentrum för nyanlända

Region Halland kan komma att starta ett kompetenscentrum för att få in flyktingar med medicinsk kompetens i sjukvården. Det som krävs är att regionstyrelsen säger ja till projektet som beräknas kosta cirka 2,5 miljoner kronor per år under en treårsperiod.

I Halland är behovet av sjuksköterskor och läkare inom olika specialistområden stort. Tanken med ett kompetenscentrum är att göra processen enklare.

– Det är väldigt viktigt att hälso- och sjukvården tar vara på den kompetens som nyanlända har, säger Tommy Rydfeldt (L) ordförande i Driftnämnden Närsjukvård till tidningen Norra Halland.

Kompetenscentrumet planeras i anslutning till vårdcentralen Andersberg i Halmstad. Projektet kan finanseras genom extra medel från regeringen.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera