Nyhetsarkiv

Halland kan få kompetenscentrum för nyanlända

Region Halland kan komma att starta ett kompetenscentrum för att få in flyktingar med medicinsk kompetens i sjukvården. Det som krävs är att regionstyrelsen säger ja till projektet som beräknas kosta cirka 2,5 miljoner kronor per år under en treårsperiod.

I Halland är behovet av sjuksköterskor och läkare inom olika specialistområden stort. Tanken med ett kompetenscentrum är att göra processen enklare.

– Det är väldigt viktigt att hälso- och sjukvården tar vara på den kompetens som nyanlända har, säger Tommy Rydfeldt (L) ordförande i Driftnämnden Närsjukvård till tidningen Norra Halland.

Kompetenscentrumet planeras i anslutning till vårdcentralen Andersberg i Halmstad. Projektet kan finanseras genom extra medel från regeringen.

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-04

Så stor är operationsskulden – region för region / sjukhus för sjukhus / Vad behövs nu då? / "Vi behöver större marginaler till vardags – inte för en pandemi" / De klarade covid-19-stormen / Professionalismens återkomst / "Yngre läkare har utnyttjats" / Kan en pandemi rå på administrationssamhället? / Krönikor / Porträttet: Anna Rask-Andersen / Från facklig till chef och tillbaka

Prenumerera