Nyhet

Halland kan få kompetenscentrum för nyanlända

Region Halland kan komma att starta ett kompetenscentrum för att få in flyktingar med medicinsk kompetens i sjukvården. Det som krävs är att regionstyrelsen säger ja till projektet som beräknas kosta cirka 2,5 miljoner kronor per år under en treårsperiod.

I Halland är behovet av sjuksköterskor och läkare inom olika specialistområden stort. Tanken med ett kompetenscentrum är att göra processen enklare.

– Det är väldigt viktigt att hälso- och sjukvården tar vara på den kompetens som nyanlända har, säger Tommy Rydfeldt (L) ordförande i Driftnämnden Närsjukvård till tidningen Norra Halland.

Kompetenscentrumet planeras i anslutning till vårdcentralen Andersberg i Halmstad. Projektet kan finanseras genom extra medel från regeringen.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2019-06

Tema: Ledarskap / ”Att bli verksamhetschef var som att kliva in i en snöstorm” / Forskare: Detta gör en ledare bra / Hälso- och sjukvårdsdirektören som kom utifrån och fick lämna efter bara åtta månader / Så arbetar Läkarförbundet för att läkare ska kunna bli chefer / Politikernas våra drömmar: Visioner och värdegrunder / Så gick Västerbotten från ”världsbäst” till ”från fjäll till kust / November 2019 blev en svart månad för den svenska landstingssjukvården

Prenumerera