Nyhetsarkiv

Gösta Rüter slutar som chefläkare på Sjukhuset i Varberg

Gösta Rüter har arbetat som chefläkare på Sjukhuset i Varberg sedan april 2009. Nu väljer han att lämna Landstinget Halland.

Hans sista arbetsdag blir den 16 oktober.

Sjukhuschef Anders Dybjer uppger att det i dagsläget inte finns någon lösning på hur chefläkarfrågan ska lösas. På kort sikt kommer någon läkare på Sjukhuset i Varberg att bli tillförordnad chefläkare tills det finns en permanent lösning.

Rüter började som chefläkare på Sjukhuset i Varberg i april. Ett halvår senare tvingas han nu att avgå efter att ha polisanmält en läkare för dataintrång utan att ha tillåtit henne att förklara sig.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera