Gösta Rüter slutar som chefläkare på Sjukhuset i Varberg

Gösta Rüter har arbetat som chefläkare på Sjukhuset i Varberg sedan april 2009. Nu väljer han att lämna Landstinget Halland.

Hans sista arbetsdag blir den 16 oktober.

Sjukhuschef Anders Dybjer uppger att det i dagsläget inte finns någon lösning på hur chefläkarfrågan ska lösas. På kort sikt kommer någon läkare på Sjukhuset i Varberg att bli tillförordnad chefläkare tills det finns en permanent lösning.

Rüter började som chefläkare på Sjukhuset i Varberg i april. Ett halvår senare tvingas han nu att avgå efter att ha polisanmält en läkare för dataintrång utan att ha tillåtit henne att förklara sig.

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Ur Sjukhusläkaren 2020-04