Gösta Rüter slutar som chefläkare på Sjukhuset i Varberg

Gösta Rüter har arbetat som chefläkare på Sjukhuset i Varberg sedan april 2009. Nu väljer han att lämna Landstinget Halland.

Hans sista arbetsdag blir den 16 oktober.

Sjukhuschef Anders Dybjer uppger att det i dagsläget inte finns någon lösning på hur chefläkarfrågan ska lösas. På kort sikt kommer någon läkare på Sjukhuset i Varberg att bli tillförordnad chefläkare tills det finns en permanent lösning.

Rüter började som chefläkare på Sjukhuset i Varberg i april. Ett halvår senare tvingas han nu att avgå efter att ha polisanmält en läkare för dataintrång utan att ha tillåtit henne att förklara sig.

Ur Sjukhusläkaren 2021-03

TEMA: Sjukvårdens Framtid / Anders Anell om nationell styrning / Ordet är fritt – Louise Bringselius / TEMA: Sjukvården i Danmark / Sverige vs Danmark / Aktuell person: Björn Eriksson