Nyhetsarkiv

”Går inte att understryka registrens vikt tillräckligt”

Infektionskliniken vid Skaraborgs sjukhus i Västra Götalandsregionen får Svenska infektionsläkarföreningens kvalitetspris 2020.

– Det är väldigt roligt och hedrande att få detta pris. Det är ett erkännande för vårt kvalitetsarbete, säger Erik Backhaus, processchef och överläkare vid infektionskliniken.

Anledningen till att kliniken får priset är, enligt motiveringen, ett berömvärt inrapporterande till de fyra kvalitetsregistren pneumoni, endokardit, sepsis och meningit som Svenska infektionsläkarföreningen står bakom.

Läkarna Lars Ljungström och Kenny Brandström visar upp diplomet. Foto: Bild och media/Skaraborgs sjukhus

– Registren ger oss en otroligt viktig möjlighet att jämföra våra egna resultat med både våra tidigare resultat och andra klinikers siffror. Det går inte att understryka registrens vikt tillräckligt. De erbjuder ju ett sätt att se vad man faktiskt levererar, vilket är helt centralt för att utvecklas, säger Erik Backhaus och fortsätter:

– Samtidigt finns en förbättringspotential. På grund av pandemin har vi inte kunnat ägna oss helhjärtat åt kvalitetsregistren. Men efter pandemin kommer vi att förbättra det.

Vid sidan av äran får vinnarna 20 000 kronor i prispengar, som ska användas till en gemensam utbildningsinsats.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera