Nyhetsarkiv

Fullbelagt men lugnare på Karolinska

Beläggningsgraden på Karolinska universitetssjukhuset ligger den här veckan på 100 procent, men inga operationer har behövt ställas in i brist på vårdplatser.

Det var i mitten av förra veckan som beläggningsgraden på Karolinska sjukhuset steg över 100 procent och planerade operationer fick ställas in. Vilket bland annat Aftonbladet rapporterade om.

Antalet vårdplatser minskas under sommaren och under semesterperioden har Sjukhuset minskat kapaciteten med cirka 20 procent av full kapacitet. Antalet öppna vårdplatser ligger mellan 900 och 1200 under semesterperioden. Förra veckan blev läget alltså väldigt pressat och operationer fick ställas in.

Chefläkare Elda Sparrelid meddelar i ett mejl via sjukhusets pressavdelning att beläggningsgraden fortfarande är hög, på 100 procent, men ändå lägre än förra veckan. Inga operationer har heller ställts in denna vecka.

I slutet av förra veckan gjorde sjukhusledningen också upp en plan som gjorde att fler vårdplatser kunde öppnas i slutet av veckan. Man arbetar även vidare för att kunna öppna ytterligare platser och hålla dem öppna. I huvudsak är det medarbetare som frivilligt och mot extra ersättning avstått från en del av sin semester som gjort att fler vårdplatser finns att tillgå.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera