Nyhetsarkiv

Fortsatt tre akutsjukhus i Sörmland – läkarna stannar

Kullbergska sjukhuset i Katrineholm får behålla sin akutmedicinska verksamhet, jourlinjen är inte längre hotad. De 15 läkare som skrev under sina avskedsansökningar i protest, stannar kvar.

Elin Karlsson

Läkarna hade som krav att deras verksamhetschef, som fått sluta efter att ha tagit strid för jourlinjen, skulle återinsättas i tjänst. Så blev det inte eftersom hon gått vidare till andra arbetsuppgifter.

I stället blir en av läkare som lämnat in sin avskedsansökan, Dan Hegewall, ny verksamhetschef på medicinkliniken.

– Läkarna tycker att det är den bästa möjliga lösningen under rådande omständigheter, säger Elin Karlsson, Sjukhusläkarnas andre vice ordförande som företrätt läkarna som lokal facklig representant.

Den divisionschef som drev frågan om att lägga den akutmedicinska verksamheten på Kullbergska sjukhuset lämnade sitt uppdrag förra veckan.

Jörgen Striem, hälso- och sjukvårdschefen hävdar, enligt Elin Karlsson, att det aldrig funnits några planer i högsta ledningen att lägga ned jourlinjen.

– Ingen visste hur konkreta planerna var, det har förekommit mycket ryktesspridning. Nu har vi i alla fall fortsatt tre akutsjukhus i Sörmland, säger Elin Karlsson.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera