Nyhetsarkiv

Fortsatt överfullt på sjukhusen

Sjukhusläkarna skrev nyligen om Arbetsmiljöverkets krav på åtgärder mot akutmottagningen i Lund.

Nu höjer Arbetsmiljöverket tonen även mot Centrallasarettet i Västerås. Trots påpekanden från Arbetsmiljöverket sedan 2010 har inga varaktiga förbättringar kommit till stånd och om inte situationen förbättras till den 31 augusti i år väntar ett miljonvite. I Sörmland har Läkarföreningens ordförande Elin Ericsson slagit larm sedan det stått klart att de vårdplatser som stängdes 2011 inte öppnar igen på grund av personalbrist. Nyligen har ytterligare vårdplatser stängts, vilket lett till inställda operationer och patienter i korridorerna.

På Akademiska sjukhuset i Uppsala har Vårdförbundets skyddsombud slagit larm till Arbetsmiljöverket efter den senaste tidens överbeläggningar då patienter fått läggas i väntrum, korridorer och sköljrum.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2022-03

Tema: Sjukvården och valet 2022 / Den ojämlika vården / Hur ser partierna på SKR:s roll i svensk sjukvård? / Bo Rothstein: "Inte förenliga med vår regeringsform" / Vad hände sedan? – Anna Nergårdh har bytt spår / Jonna Bornemark: "Utan känslor blir vi dummare" / Krönikor

Prenumerera