Nyhetsarkiv

Fortsatt överfullt på sjukhusen

Sjukhusläkarna skrev nyligen om Arbetsmiljöverkets krav på åtgärder mot akutmottagningen i Lund.

Nu höjer Arbetsmiljöverket tonen även mot Centrallasarettet i Västerås. Trots påpekanden från Arbetsmiljöverket sedan 2010 har inga varaktiga förbättringar kommit till stånd och om inte situationen förbättras till den 31 augusti i år väntar ett miljonvite. I Sörmland har Läkarföreningens ordförande Elin Ericsson slagit larm sedan det stått klart att de vårdplatser som stängdes 2011 inte öppnar igen på grund av personalbrist. Nyligen har ytterligare vårdplatser stängts, vilket lett till inställda operationer och patienter i korridorerna.

På Akademiska sjukhuset i Uppsala har Vårdförbundets skyddsombud slagit larm till Arbetsmiljöverket efter den senaste tidens överbeläggningar då patienter fått läggas i väntrum, korridorer och sköljrum.

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-04

Så stor är operationsskulden – region för region / sjukhus för sjukhus / Vad behövs nu då? / "Vi behöver större marginaler till vardags – inte för en pandemi" / De klarade covid-19-stormen / Professionalismens återkomst / "Yngre läkare har utnyttjats" / Kan en pandemi rå på administrationssamhället? / Krönikor / Porträttet: Anna Rask-Andersen / Från facklig till chef och tillbaka

Prenumerera