Nyhetsarkiv

Fortfarande oviss framtid för Sollefteå sjukhus

Majoriteten i Västernorrland är överens om en skattehöjning på 60 öre. Men den brännheta frågan om Sollefteå sjukhus framtid kommer inte att avgöras förrän i februari 2016.

Under en presskonferens på onsdagen meddelade majoriteten i Västernorrland som består av socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet att man nu är överens om en skattehöjning för att uppnå en budget i balans under mandatperioden. Neddragningarna på Sollefteå sjukhus som vållat massiva protester från ortbefolkningen är ryckta ur ett tjänstemannaunderlag och ingenting som är beslutat, betonade man.

– Majoriteten står inte bakom det utan det rör sig om ett underlag från tjänstemännen. Andra alternativ kan också vara aktuella, säger Kim Lundin som är politisk sekreterare för socialdemokraterna i Västernorrland och tillägger att ett beslut i frågan inte kan förväntas förrän i februari nästa år.

LÄS MER: Han hyser hopp för Västernorrland

LÄS MER: ”Satsa på specialisterna och växla bort stafetterna”

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera