Första e-remissen skickad mellan landsting

Uppsala läns landsting och Landstinget i Värmland är först i Sverige med att skicka elektroniska remisser mellan varandra.

Den första remissen gick mellan barn- och ungdomsmedicinska kliniken inom Landstinget i Värmland och Akademiska barnsjukhuset i Uppsala.

– Vi är inne i en omvälvande fas, där sjukvården digitaliseras och e-hälsoarbetet tar fart. Det här är ett viktigt steg på vägen, säger Vivianne Macdisi (S), ordförande för sjukhusstyrelsen i Landstinget i Uppsala län i ett pressmeddelande.

Förhoppningen är att de elektroniska remisserna ska effektivisera administrationen och öka takten på remissflödet.

Den nationella tjänsteplattformen ägs av alla landsting och regioners gemensamma bolag Inera.

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Ur Sjukhusläkaren 2020-04