Nyhetsarkiv

Försök med patientplattor på Akademiska

Information om diagnos, behandling och avdelningens rutiner – i mitten av januari påbörjas ett innovationsprojekt med patientplattor på två vårdavdelningar på Akademiska sjukhuset.

Under tre månader ska patienterna på en barnonkologisk avdelning och en rehabiliteringsmedicinsk avdelning på Akademiska sjukhuset få tillgång till en särskild patientplatta. Förutom underhållning kommer plattorna att vara matade med informationen om sjukhuset, rutiner, diagnoser och behandlingar – på en mängd olika språk.

Förhoppningen är att plattorna ska göra patientens sjukhusvistelse mer trivsam samtidigt som kommunikationen mellan patinet och vårdpersonal ska underlättas, berättar projektledaren Susanne Ek Rundblom i ett pressmeddelande.

Tjänsterna som testas är framtagna efter personalens behov och önskemål. Tanken är att det är de och patienterna som tillsammans ska styra vad som ska utvecklas framöver.

–Till exempel ser vi behov som förenklad matbeställning, möjlighet till information om diagnos/behandling/rehabilitering samt att patienten även kan få tillgång till sin journal på nätet, säger Susanne Ek Rundblom.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera