Förkrossande besked för Fikru Maru

Förhoppningar vändes i besvikelse när det visade sig att den fängslade kardiologen Fikru Maru inte fick någon dom i domstolen i Addis Abeba idag, rapporterar Svt Nyheter Gävleborg.

Förhoppningarna kring att Fikru Maru äntligen ska få en dom efter tre år i etiopiskt fängelse har varit stor, även Fikru Marus advokat Hans Bagner var försiktigt optimistisk när domstolen förra veckan meddelade att domen skjuts upp ännu en vecka. ”En skenprocess med politiska förtecken!” kallar han nu fallet.

– Fikru Maru har blivit en bricka i ett politiskt spel där man framförallt inriktat sig på att misskreditera en vice tullminster, i den Etiopiska administrationen, säger han till Svt Nyheter Gävleborg.

Istället för en dom gav domstolen beskedet att Fikru Maru måste presentera nya bevis på sin oskuld och han har nu förts tillbaka till fängelset i Addis Abeba.

Ur Sjukhusläkaren 2020-06

Covid-19 fanns i Italien redan sommaren 2019 / Tema: Hur rustad är sjukvården mot cyberattacker / Krönikor / Friska Sjukvårdspriset / Tips för avkoppling under storhelgerna