Föreningsnytt

Föreläsning: Vem tar hand om doktorn?

Sjukhusläkarna Stockholm bjuder den 23 oktober in till föreläsning med nätverket ”Vem tar hand om doktorn”. Läkarna och egenföretagarna Jill Taube och Maria Zetterlund Gustafsson berättar om den ständigt växande Facebook-gruppen och de utbildningar och event man ordnar enbart för läkare. Efteråt serveras ärtsoppa, pannkakor och punsch.

Ja, jag vill anmäla mig till föreläsningen!

Det senaste från Föreningsnytt:

Kallelse till årsmöte i Uppsala och Stockholm

Sjukhusläkarna i Uppsala och Stockholm kallar till årsmöte den 22 och 30 januari.

Sjukhusläkarna i Uppsala kallar till årsmöte onsdagen den 22 januari kl. 17.30 i Gunnesalen, Akademiska sjukhuset, ingång 10. Efter årsmötet talar Kerstin Sahlin, professor i företagsekonomi och tidigare prorektor vid Uppsala universitet om olika ledningsmodeller och managementidéer.
Välkommen!

Sjukhusläkarna i Stockholm kallar till årsmöte den 30 januari kl. 18.00 i Läkarförbundets lokaler på Villagatan 5. Mötet startar med en lättare buffé och följs av ett föredrag av Docent Johan Styrud, ordförande i Stockholms läkarförening, angående Region Stockholms varsel m m. Sedan följer mötesförhandlingarna.
Välkommen!

O.s.a. senast den 24 januari 2020 till gunnar.soderqvist@outlook.com

Rättelse: Sjukhusläkarna i Lund håller årsmöte 15 januari 2020

Rättelse: Sjukhusläkarna i Lund håller årsmöte den 15 januari 2020, kl 17.30. Inte den 5 januari som felaktigt uppgavs i papperstidningen Sjukhusläkaren.

Plats: Representationsvåning, Plan 12, Centralblocket, Lund.
Gästtalare: Camilla Mårtensen, ordförande, sjukhusstyrelsen SUS.
Välkomna!

Sjukhusläkare i nya förbundsstyrelsen

Två sjukhusläkare finns med i Läkarförbundets nya styrelse. Karin Båtelson, ordförande för Sjukhusläkarna, omvaldes till förste vice ordförande - utan motkandidat. Och Shokoufeh Manouchehrpour, ledamot i Sjukhusläkarnas styrelse och ordförande för Sjukhusläkarna Göteborg, valdes in som ny ledamot.

Valen ägde rum under Läkarförbundets fullmäktige den 20 till 21 november. Elin Karlsson, andre vice ordförande i Sjukhusläkarna, hade valt att lämna sin plats som styrelseledamot till förfogande.

Läs mer om nya förbundsstyrelsen här.

Ur Sjukhusläkaren 2019-06

Tema: Ledarskap / ”Att bli verksamhetschef var som att kliva in i en snöstorm” / Forskare: Detta gör en ledare bra / Hälso- och sjukvårdsdirektören som kom utifrån och fick lämna efter bara åtta månader / Så arbetar Läkarförbundet för att läkare ska kunna bli chefer / Politikernas våra drömmar: Visioner och värdegrunder / Så gick Västerbotten från ”världsbäst” till ”från fjäll till kust / November 2019 blev en svart månad för den svenska landstingssjukvården