Föreningsnytt

Föreläsning: Vem tar hand om doktorn?

Sjukhusläkarna Stockholm bjuder den 23 oktober in till föreläsning med nätverket ”Vem tar hand om doktorn”. Läkarna och egenföretagarna Jill Taube och Maria Zetterlund Gustafsson berättar om den ständigt växande Facebook-gruppen och de utbildningar och event man ordnar enbart för läkare. Efteråt serveras ärtsoppa, pannkakor och punsch.

Ja, jag vill anmäla mig till föreläsningen!

Det senaste från Föreningsnytt:

Stockholms sjukvårdsupprop får Friska Sjukvårdspriset

​Sjukhusläkarnas Friska Sjukvårdspris 2020 går till Stockholms sjukvårdsupprop för att de på kort tid engagerat otroligt många och spridit berättelser om vårdens verklighet, bortom statistiken.

Läs mer om prisutdelningen här.

Karin Båtelson omvald till ordförande

Sjukhusläkarnas fullmäktige valde om Karin Båtelson till ordförande. Samtidigt blev Elin Karlsson omvald till andre vice ordförande.

Läs vidare i vårt pressrum om vilka andra ledamöter som valdes in i styrelsen.

Karin Båtelson om vårdkrisen: Nu är det helt över gränsen

Situationen är ohållbar och ju färre vårdplatser vi har, desto färre läggs in, säger Karin Båtelson, ordförande Sjukhusläkarna, i Expressen.

– Det är oetiskt, man trubbas av. Ju färre vårdplatser vi har desto färre läggs in. Det är ohållbart, säger Karin Båtelson. – Det är inte så att gränsen är nådd. Nu är det helt över gränsen.

Karin Båtelson poängterar också att antalet vårdplatser är färre i verkligheten än i statistiken, eftersom alla dessutom inte är i bruk. Hon fortsätter: – Att läkare får ägna tid åt att ”vårda vårdplatser”, leta platser och skicka runt sjuka är extremt ineffektivt.

Läs hela artikeln i Expressen

Ur Sjukhusläkaren 2020-01

Tema: Pensioner / Sjukvårdsuppropen växer och sprider sig över landet / Ögonblicksbilder från Stockholmssjukvården / Porträttet: Yvonne Dellmark / Krönikor