Nyhetsarkiv

Förbundets förste vice ordförande lämnar sina uppdrag nästa vår

Anledningen att Göran Edbom snart lämnar det fackliga arbetet är att han utsetts till tillförordnad verksamhetschef på onkologiska kliniken i Umeå.

– Det blir mycket arbete, men jag ska fullfölja de fackliga åtaganden som jag redan förbundit mig. Det var en förutsättning för att jag skulle ta det nya jobbet, säger Göran Edbom.

– Göran Edbom tillträdde tjänsten som verksamhetschef, som är ett treårsförordnande, redan den 1 september.
– Jag ser fram emot att få vara med i utvecklingen av den onkologiska verksamheten i den norra regionen, förhoppningsvis i ett nytt onkologhus.

– Det ska bli spännande att få vara med att bygga upp det nya tillsammans med personalen.
Kanske kan vi genomföra en ny onkologisk centrumtanke, säger Göran Edbom, som trots att han blivit tillförordnad verksamhetschef inte helt lämnar sina nuvarande arbetsuppgifter.

– Dels är vår personalsituation sådan att jag måste fullgöra även en del av det kliniska arbetet, dels är det ju så att det har varit patientkontakten och den kliniska verksamheten som drivit mig, så den vill jag försöka ha kvar, åtminstone i viss mån.

Göran Edbom har starkt kritiserat beslutet som togs på Läkarförbundets fullmäktigemöte att förbundet ska verka för ett nytt centralt jouravtal.

– Att jag nu blir verksamhetschef har inget med det att göra. Jag sökte inte tjänsten utan blev tillfrågad om jag ville vara med och bygga en ny onkologisk verksamhet i norra regionen, säger Göran Edbom till Sjukhusläkaren.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera