Flest utlokaliserade patienter i Nyköping

På landstingsnivå var överbeläggningarna flest i Gävleborg och i Västmanland i december månad. Gotland hade ett fåtal överbeläggningar men däremot flest utlokaliserade patienter per 100 vårdplatser av alla landsting.

Kalmar län ligger bäst till i statistiken. Där förekommer utlokaliseringar nästan inte alls och överbeläggningar på mindre än en av 100 vårdplatser.

Enligt SKL klarade sjukvården av julhelgen bra, däremot ökade patienttillströmningen under nyårshelgen och då blev det också fler överbeläggningar och utlokaliseringar.

Statistiken över överbeläggningar och utlokaliseringar är publicerad på SKL:s hemsida.

Ur Sjukhusläkaren 2020-06

Covid-19 fanns i Italien redan sommaren 2019 / Tema: Hur rustad är sjukvården mot cyberattacker / Krönikor / Friska Sjukvårdspriset / Tips för avkoppling under storhelgerna