Flest utlokaliserade patienter i Nyköping

På landstingsnivå var överbeläggningarna flest i Gävleborg och i Västmanland i december månad. Gotland hade ett fåtal överbeläggningar men däremot flest utlokaliserade patienter per 100 vårdplatser av alla landsting.

Kalmar län ligger bäst till i statistiken. Där förekommer utlokaliseringar nästan inte alls och överbeläggningar på mindre än en av 100 vårdplatser.

Enligt SKL klarade sjukvården av julhelgen bra, däremot ökade patienttillströmningen under nyårshelgen och då blev det också fler överbeläggningar och utlokaliseringar.

Statistiken över överbeläggningar och utlokaliseringar är publicerad på SKL:s hemsida.

Ur Sjukhusläkaren 2022-03

Tema: Sjukvården och valet 2022 / Den ojämlika vården / Hur ser partierna på SKR:s roll i svensk sjukvård? / Bo Rothstein: "Inte förenliga med vår regeringsform" / Vad hände sedan? – Anna Nergårdh har bytt spår / Jonna Bornemark: "Utan känslor blir vi dummare" / Krönikor