Nyhetsarkiv

Flera fortfarande sjukskrivna på NÄL

Åtta personer är sjukskrivna på grund av de symptom ett 20-tal anställda drabbades av på Norra Älvsborgs Länssjukhus i tisdags förmiddag. Ännu vet ingen vad som orsakat problemen.

– Det är personal som befunnit sig i ett begränsat område på operationsavdelningen på NÄL som har blivit sjuka. Detta område är för närvarande avstängt. Det finns ingen anledning för patienter eller anhöriga att vara oroliga inför besök på sjukhuset, säger Niklas Claesson, NU-sjukvårdens kommunikationschef.

Även under torsdagen har operationsverksamheten på NÄL en reducerad kapacitet. Akuta operationer, och planerade operationer som inte kan vänta utförs. Patienter vars operation har skjutits fram har fått information om detta.

Västfastigheter som har ansvar för att reda ut vad personalens symptom beror på har fått in flera preliminära provsvar, men inga av dessa har gett några indikationer på vad som kan ha orsakat de symptom som personalen på operationsavdelningen upplevt.

Under torsdagen kommer Västfastigheter att få fler provsvar från analyser som gjorts med större precision än de tidigare mätningarna.

Västfastigheter och externa experter har bland annat gjort luftprovsmätningar för förekomst av gaser eller mögel, alla operationspendlar och medicinska gassystem har undersökt, ventilationskanaler har granskats och luftfilter bytts ut. De har även gjort fuktmätningar i väggar och tak. Lokaler i anslutning till operationsavdelningen är besiktigade och ytor och föremål har topsats för analys.

 

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera