Nyhetsarkiv

Filippa Nyberg går till RCC

Filippa Nyberg slutar som VD för Svenska läkaresällskapet och blir verksamhetschef vid Regionalt cancercentrum Uppsala Örebro.

Filippa Nyberg Foto: Stella Brodda

Hon tillträder den nya tjänsten 16 maj.

– Det handlar verkligen om att förbättra för patienterna, något jag ser fram emot att få vara en del av. Här känner jag att jag kommer närmare medicinsk forskning, patientsäkerhet och kvalitetsutveckling igen, säger Filippa Nyberg i ett pressmeddelande från RCC.

Filippa Nyberg har varit VD för Svenska läkaresällskapet sedan 2012 och har bland annat arbetat med att göra om och blåsa nytt liv i Medicinska riksstämman. Efter den senaste riksstämman i december blev det klart att det inte blir någon nytt arrangemang förrän 2017.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera