Nyhetsarkiv

Fikru Marus lunga har kollapsat igen

Fängslade hjärtläkaren Fikru Marus lunga har kollapsat igen och han kan knappt röra sig för att det gör så ont. Det skriver hans dotter Emy Maru i ett sms till akutläkaren Katrin Hruska, som lagt ut sms:et på Twitter.

”Tillbaka från röntgen, pappas lunga har kollapsat igen. Han ligger med syrgas och smärtstillande. Kan knappt röra sig för att det gör så ont. Saturation 88% på 2L syrgas och puls på 95. Vi väntar på kirurgen. Just nu vill pappa inte ens få ett drän för han är så traumatiserad från sist dom satte in det.” beskriver Emy Maru situationen i sms:et.

Hon skriver också att ambassaden och UD känner till Fikru Marus tillstånd.

Det senaste budet från den etiopiska domstolen är att Fikru Maru ska få besked om en dom i morgon, torsdag, och att det skulle krävas ytterligare några dagar att bestämma ett straff om han finns skyldig till de vaga anklagelserna om att ha känt till att landets tidigare tullminister utövat olovlig påtryckning. Det meddelade domstolen förra torsdagen. När det stod klart att Fikru Maru inte skulle få flyga till Sverige för vård togs det  drän som redan då varit isatt för länge bort. Precis som vid ett tidigare tillfälle när dränet togs bort så kollapsade lungan, nu för den tredje gången.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera