Fikru Marus dom uppskjuten ännu en gång

Domstolen i Addis Abeba har skjutit upp domen mot den fängslade hjärtkirurgen Fikru Maru ännu en gång. Domen skulle ha meddelats idag, den 20 juli.

Enligt Sveriges radio fick Fikru Maru denna gång inte ens komma till domstolen innan han fick beskedet om att domen var uppskjuten. Istället kom beskedet att domen ska ges den 27 juli.

– Det var inte så överraskande, men fortfarande väldigt tråkigt, säger hans advokat Hans Bagner till TT.

Fikru Maru, som befann sig i Etiopien för att bygga upp ett hjärtsjukhus, har suttit fängslad sedan april 2013. Han har anklagats för inblandning i en korruptionshärva kring en tidigare tullminister i landet. 2015 hölls en rättegång, men sedan dess har datumet för en dom flyttats fram gång på gång.