Nyhetsarkiv

Fikru Marus dom uppskjuten ännu en gång

Domstolen i Addis Abeba har skjutit upp domen mot den fängslade hjärtkirurgen Fikru Maru ännu en gång. Domen skulle ha meddelats idag, den 20 juli.

Enligt Sveriges radio fick Fikru Maru denna gång inte ens komma till domstolen innan han fick beskedet om att domen var uppskjuten. Istället kom beskedet att domen ska ges den 27 juli.

– Det var inte så överraskande, men fortfarande väldigt tråkigt, säger hans advokat Hans Bagner till TT.

Fikru Maru, som befann sig i Etiopien för att bygga upp ett hjärtsjukhus, har suttit fängslad sedan april 2013. Han har anklagats för inblandning i en korruptionshärva kring en tidigare tullminister i landet. 2015 hölls en rättegång, men sedan dess har datumet för en dom flyttats fram gång på gång.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera