Nyhetsarkiv

Fikru Marus dom uppskjuten ännu en gång

Domstolen i Addis Abeba har skjutit upp domen mot den fängslade hjärtkirurgen Fikru Maru ännu en gång. Domen skulle ha meddelats idag, den 20 juli.

Enligt Sveriges radio fick Fikru Maru denna gång inte ens komma till domstolen innan han fick beskedet om att domen var uppskjuten. Istället kom beskedet att domen ska ges den 27 juli.

– Det var inte så överraskande, men fortfarande väldigt tråkigt, säger hans advokat Hans Bagner till TT.

Fikru Maru, som befann sig i Etiopien för att bygga upp ett hjärtsjukhus, har suttit fängslad sedan april 2013. Han har anklagats för inblandning i en korruptionshärva kring en tidigare tullminister i landet. 2015 hölls en rättegång, men sedan dess har datumet för en dom flyttats fram gång på gång.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-04

Så stor är operationsskulden – region för region / sjukhus för sjukhus / Vad behövs nu då? / "Vi behöver större marginaler till vardags – inte för en pandemi" / De klarade covid-19-stormen / Professionalismens återkomst / "Yngre läkare har utnyttjats" / Kan en pandemi rå på administrationssamhället? / Krönikor / Porträttet: Anna Rask-Andersen / Från facklig till chef och tillbaka

Prenumerera