FIKRU MARU

Fikru Maru har släppts fri

Den svenske läkaren Fikru Maru har släppts fri från fängelset i Etiopien efter att ha suttit fängslad i fem år. – Det är härligt att vara ute i den fria luften, säger han till SVT Nyheter.

Enligt SVT Nyheter tackar Fikru Maru för det stöd han fått och säger att han nu vill åka hem.

För en vecka sedan kom beskedet att Fikru Maru friades från de anklagelser om terroristbrott som riktats mot honom. Dock fick han också veta att nya anklagelser riktades mot honom och han var därför kvar i fängelset. I helgen kom också uppgifter om att han nu skulle släppas fri, något som hans dotter Emy Maru då kommenterade med:

– Jag vågar inte bli glad fullt ut innan jag har honom bredvid mig utanför fängelset, sa hon till Ekot.

Idag, den 15 maj, nästan exakt fem år efter att Fikru Maru fängslades kom så nyheten om att han släppts fri från fängelset.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2019-06

Tema: Ledarskap / ”Att bli verksamhetschef var som att kliva in i en snöstorm” / Forskare: Detta gör en ledare bra / Hälso- och sjukvårdsdirektören som kom utifrån och fick lämna efter bara åtta månader / Så arbetar Läkarförbundet för att läkare ska kunna bli chefer / Politikernas våra drömmar: Visioner och värdegrunder / Så gick Västerbotten från ”världsbäst” till ”från fjäll till kust / November 2019 blev en svart månad för den svenska landstingssjukvården

Prenumerera