Nyhetsarkiv

Fikru Maru har fått ännu ett datum för dom

Den fängslade kardiologen Fikru Maru har ännu en gång fått ett nytt datum för den dom mot honom som dröjt och skjutits upp fler gånger. Beskedet är denna gång att domen ska komma tisdag nästa vecka, och hans ombud Hans Bagner är hoppfull att beskedet verkligen ska hålla den här gången, säger han till Svenska Dagbladet.

”Den här gången var det för första gången presidenten för hela den federala domstolen som dök upp och lämnade det här beskedet. Det känns lite mer pålitligt. Och de vet att vi är särskilt angelägna att det ska bli klart innan semesterperioden börjar. Annars lär det dröja ända till oktober” säger Bagner till SVD.

 Fikru Maru, som fängslades anklagad för att ha varit inblandad i en korruptionshärva kring en tidigare tullminister i Etiopien har suttit fängslad i landet över tre år. En rättegång hölls 2015, men ännu har ingen dom fallit. Fikru Maru har nekat till alla anklagelser och hans ombud förväntar sig en friande dom. Fikru Maru besökte ofta sitt tidigare hemland Etiopien eftersom han hjälpte till att bygga upp ett hjärtsjukhus.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera