Nyhet

Europeiska sjukhusläkare valde Thomas Zilling till toppost

AEMH är den organisation i Europa som organiserar sjukhusläkare i ledande position.
– AEMH arbetar med övergripande professionella frågor med EU som bas, bland annat läkares möjlighet att verka i andra EU-länder, fortbildning, patientsäkerhet, organisation och styrning av sjukvården.
I år får EU tio nya medlemsländer.
– En viktig uppgift för AEMH är att verka för att läkare från de nya medlemsländerna som väljer att jobba utanför hemlandet får samma lön och villkor som de de gamla medlemmarnas läkare, säger Thomas Zilling.
– Styrelseuppdraget innebär mycket extra arbete, men ska vi vara med i EU måste vi vara beredda att ta ledande positioner och nya utmaningar.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2019-04

Tema: Intensivvård / De riskfyllda flyttarna har mer än fördubblats på tio år / Studie visar: Ökad risk att dö efter förflyttning på grund av resursbrist / Intensivvårdsregistrets ordförande efterlyser fler intermediärvårdsplatser / Läkare på Huddinge: Vi behöver dubbelt så många IVA-platser / Flytten av patienter ska minskas drastiskt - men problemen kvarstår / Pressat läge på Sveriges största intensivvårdsenhet / Sjukhusläkaren har pejlat läget från norr till syd

Prenumerera