Nyhetsarkiv

Europeiska sjukhusläkare valde Thomas Zilling till toppost

AEMH är den organisation i Europa som organiserar sjukhusläkare i ledande position.
– AEMH arbetar med övergripande professionella frågor med EU som bas, bland annat läkares möjlighet att verka i andra EU-länder, fortbildning, patientsäkerhet, organisation och styrning av sjukvården.
I år får EU tio nya medlemsländer.
– En viktig uppgift för AEMH är att verka för att läkare från de nya medlemsländerna som väljer att jobba utanför hemlandet får samma lön och villkor som de de gamla medlemmarnas läkare, säger Thomas Zilling.
– Styrelseuppdraget innebär mycket extra arbete, men ska vi vara med i EU måste vi vara beredda att ta ledande positioner och nya utmaningar.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera