FULLMÄKTIGEMÖTE 2022

Elin Karlsson ny ordförande för Sjukhusläkarna

Under fullmäktigemötet valdes Elin Karlsson till ny ordförande för Sjukhusläkarna. Hon tar över posten efter Karin Båtelson, som efter åtta år byter roll i styrelsen. – Stort tack för förtroendet. Styrelsearbetet är ett enormt lagspel och den här styrelsen är fantastiskt kompetent, sa hon direkt efter att hon valts.

– Jag är glad och stolt över det förtroende jag har fått av våra medlemmar att leda Sjukhusläkarnas arbete tillsammans med vår fantastiskt kompetenta och kunniga styrelse de kommande åren. Vi har fått upp bristen på vård- och IVA-platser på den politiska agendan, och nu behöver vi fortsätta påverka så att vi får till en konkret förändring till det bättre, säger hon i ett pressmeddelande.

Elin Karlsson arbetar som kirurg vid Södertälje sjukhus och har varit med i Sjukhusläkarnas styrelse sedan 2014. Senast har hon varit andre vice ordförande, en post som fullmäktige beslutade att välja Shokoufeh Manouchehrpour att ta över.

Karin Båtelson, avgående ordförande, sitter kvar i styrelsen som ledamot.  Ny i styrelsen är Karin Filipsson, ordförande för Sjukhusläkarna Lund. Ann Hermansson och Andreas Fischer valdes om som ledamöter i styrelsen och Marie Engman som suppleant.

Längre intervju med Elin Karlsson kommer inom kort.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera