Nyhetsarkiv

E-hälsoinsatser ska jämföras med andra länder

Regeringen meddelade idag att man beviljat medel till ett projekt för att jämföra internationella e-hälsoinsatser. Projektet ska genomföras av svensk förening för medicinsk informatik (SFMI) och målet är en bättre uppföljning och styrning av e-hälsoarbetet i Sverige.

– E-hälsa är ett prioriterat område för regeringen, och med bättre jämförelser med våra grannländer kan vi också utveckla vårt eget arbete, säger sjukvårdsminister Gabriel Wikström i en kommentar.

SFMI tilldelas 250 000 kronor för projektet och ska vara klara den 31 mars 2017. Enligt SFMI:s ansökan framgår att SFMI ska genomföra en datainsamling av ett antal indikatorer för att jämföra e-hälsoinsatser inom ramen för Nordiska ministerrådet.

 

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-04

Så stor är operationsskulden – region för region / sjukhus för sjukhus / Vad behövs nu då? / "Vi behöver större marginaler till vardags – inte för en pandemi" / De klarade covid-19-stormen / Professionalismens återkomst / "Yngre läkare har utnyttjats" / Kan en pandemi rå på administrationssamhället? / Krönikor / Porträttet: Anna Rask-Andersen / Från facklig till chef och tillbaka

Prenumerera