Nyhetsarkiv

Dyr konsultnota för Karolinska

P4 Stockholm kan avslöja att Melvin Samsom, sjukhusdirektör på Karolinska, hyrde in specialhjälp för hundratusentals kronor i månaden.

Enligt P4 Stockholms granskning landar den sammanlagda summan för de konsulttjänster som Karolinska sjukhuset köpt in på 435 miljoner kronor för de senaste åren, där mycket handlar om Nya Karolinska i Solna. I granskningen framkommer det också att Melvin Samsom ska ha begärt att få hjälp av en personlig rådgivare under hans första månader på sitt nya jobb som sjukhusdirektör. Och istället för att knyta någon från Karolinska till hans stab togs en konsult in – detta till en kostnad på 254 000 kronor i månaden i genomsnitt.

Melvin Samsom säger till P4 Stockholm: ”Vi höll konsulttjänsten kort, på nästan sex månader, innan personen till slut rekryterades till staben. Det var viktigt för mig att få en bra start. Eftersom jag kom från ett annat land så behövde jag den här personen. Och det blev väldigt lyckat.”

Enligt P4 Stockholm har Stockholms läns landstings totala kostnader för konsulter de senaste fem åren skenat och notan totalt hamnat på 850 miljoner kronor.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera