Nyhetsarkiv

Dr Flitig

Dr Flitig som jobbat 11 år på kliniken förberedde sig väl. Han hade under det gångna året haft flest mottagningsbesök, flest scopipass och flest bakjourer av alla kollegor.

Här skulle fakta läggas på bordet. Samtalet som varade i en timme avslutades med att chefen något röd om kinderna förklarade för Flitig:
– Du är min duktigaste medarbetare och jag tycker din lön är för låg men med ett revisionsutrymme på 2 procent så kan jag inte höja din månadslön med mer än 1000 kronor.

På väg ut funderade Flitig på om det hade varit värt mödan att ta fram all statistik och kasta bort en timme på den som han tyckte tröga chefen.
Veckan efter träffade han sin gamle kursare Dr Privat på pendeltåget, som berättade att nu hade han fått ett avtal där varje scopi ger hela 900 kronor, så nu kunde han vara ledig varje onsdag för golfspel.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera