Nyhetsarkiv

Dr Flink

Dagen för löneförhandling, inför kommande avdelningsläkartjänst, närmade sig och med en lång lista med meriter tågade Flink in till verksamhetschefen som just skrivit under Socialstyrelsens handlingar för utfärdande av specialistbeviset.

Flink som hört med Lokalföreningen om aktuellt löneläge öppnade starkt och krävde 42 000 kronor för sin nya tjänst.

– Kommer inte på fråga! sa chefen högröd i ansiktet. Här börjar vi på tariff 38 000 kronor, men jag kan sträcka mig till att du får vara med vid nästa revisionsförhandling.
Flink ringde runt till närliggande sjukhus och fick napp på grannkliniken i småstad där begärd lön inte var något hinder.

Då Flink åter träffade sin chef berättade han att på grannkliniken kunde han få 42.000 kronor. Chefen kunde då inte minnas att de pratat om någon tarifflön och 42 000 kronor var nu inte längre något problem.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera