Nyhet

Dr Flink

Dagen för löneförhandling, inför kommande avdelningsläkartjänst, närmade sig och med en lång lista med meriter tågade Flink in till verksamhetschefen som just skrivit under Socialstyrelsens handlingar för utfärdande av specialistbeviset.

Flink som hört med Lokalföreningen om aktuellt löneläge öppnade starkt och krävde 42 000 kronor för sin nya tjänst.

– Kommer inte på fråga! sa chefen högröd i ansiktet. Här börjar vi på tariff 38 000 kronor, men jag kan sträcka mig till att du får vara med vid nästa revisionsförhandling.
Flink ringde runt till närliggande sjukhus och fick napp på grannkliniken i småstad där begärd lön inte var något hinder.

Då Flink åter träffade sin chef berättade han att på grannkliniken kunde han få 42.000 kronor. Chefen kunde då inte minnas att de pratat om någon tarifflön och 42 000 kronor var nu inte längre något problem.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2019-02

Tema - Fortbildning/Årets Vissare: Metod är inte rättssäker/Läkare i Örebro kräver fler läkare i ledningen/Pristagaren har sin vision klar för sig/Porträttet: Annakarin Nyberg/Krönika: ”Hur hanterar vi att det finns hedersförtryckare inom vården?”/Forskare: Svårt hitta samband mellan hög beläggningsgrad och ökad dödsrisk

Prenumerera