Nyhetsarkiv

Domstolen förhalar straffbesked

Bara en kort stund efter beskedet om att domstolen fattat ett beslut om Fikru Maru, som hade kunnat innebära att han får flyga hem för vård kom nästa bakslag. Domstolen har meddelat att de behöver överlägga några dagar och att en slutgiltig dom kan ges först nästa vecka. 

Katrin Hruska, aktuläkaren som varit på plats i Etiopien och bloggat om detta för Sjukhusläkaren, har fått informationen från Fikru Marus dotter Emy Maru. Hon konstaterar krasst att domstolen fortsätter spela spel.

– Det är så här det varit hela tiden, det speglar den förtvivlan alla som kämpat för hans frigivande känt i 3,5 år, säger hon.

På Facebook skriver Fikru Marus dotter Emy Maru att den slutgiltiga domen utlovats till nästa torsdag, och att domstolen efter det behöver några dagar för att slutligen utdela straffet. Hon skriver också att de kommer avveckla Fikru Marus drän eftersom en sjuktransport inte kommer bli aktuell inom de närmsta dagarna.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-02

Coronakrisen – krönikor reportage och längre intervjuer / Debatt: Vad kan svensk sjukvård lära sig av Australien? / Porträttet: Läkaren Andreas Fransson gör vad han kan för en bättre värld / Krönika: Är hälsa- och sjukvårdssystem komplexa? Jo jag tackar jag! / Debatt: Metoder för att mäta biologisk utveckling kan aldrig användas för att avgöra kronologisk ålder / Vinnarna i visions- och värdegrundstävlingen

Prenumerera