Nyhet

Detta innebär det nya LIF-avtalet

Tidigare har industrin kunnat bekosta 50 procent av resor, kost och logi i samband med extern fortbildning eller konferens.

Den möjligheten försvinner 2015, men kommer att finnas kvar under en övergångsperiod 2014.

I framtiden får industrin inte arrangera eller sponsra sammankomster utom i Sverige eller Öresundsregionen, undantag gäller om majoriteten av deltagarna inte är från Sverige eller om motsvarande kunskap eller erfarenhet inte kan inhämtas här.

Enligt avtalet kommer industrin även fortsättningsvis och under vissa förutsättningar att kunna erbjuda spons­ring av kostnader som rör föredragshållare, utbildningsmaterial, lokaler samt ”måttfulla måltider” i anslutning till den vetenskapliga delen av sammankomsten.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2019-06

Tema: Ledarskap / ”Att bli verksamhetschef var som att kliva in i en snöstorm” / Forskare: Detta gör en ledare bra / Hälso- och sjukvårdsdirektören som kom utifrån och fick lämna efter bara åtta månader / Så arbetar Läkarförbundet för att läkare ska kunna bli chefer / Politikernas våra drömmar: Visioner och värdegrunder / Så gick Västerbotten från ”världsbäst” till ”från fjäll till kust / November 2019 blev en svart månad för den svenska landstingssjukvården

Prenumerera