Nyhetsarkiv

Detta innebär det nya LIF-avtalet

Tidigare har industrin kunnat bekosta 50 procent av resor, kost och logi i samband med extern fortbildning eller konferens.

Den möjligheten försvinner 2015, men kommer att finnas kvar under en övergångsperiod 2014.

I framtiden får industrin inte arrangera eller sponsra sammankomster utom i Sverige eller Öresundsregionen, undantag gäller om majoriteten av deltagarna inte är från Sverige eller om motsvarande kunskap eller erfarenhet inte kan inhämtas här.

Enligt avtalet kommer industrin även fortsättningsvis och under vissa förutsättningar att kunna erbjuda spons­ring av kostnader som rör föredragshållare, utbildningsmaterial, lokaler samt ”måttfulla måltider” i anslutning till den vetenskapliga delen av sammankomsten.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera