Nyhetsarkiv

Den dåliga nyheten

På rekordtid har tio procent (142 stycken) av alla vårdplatser skurits bort på Skånes Universitetssjukhus (SUS) och åtstramningarna forsätter. Trots detta har läget enligt statistiken inte förvärrats.

– Vi är alla lite lätt förvånade att krisen inte är större, säger Sven Oredsson, medicinsk rådgivare i Region Skåne. För även om det skett en markant minskning av antalet vårdplatser så har överbeläggningarna och antalet utlokaliserade patienter inte ökat.

Historisk nedskärning av vårdplatser i Malmö och Lund

Fotnot: I statistiken ingår inte psykiatrins slutenvårdsplatser och privata Simrishamns sjukhus cirka 30 vårdplatser. Källa: Region Skåne.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera