Vi har tydliga och realistiska mål som följs upp
– En sådan feed-back har jag saknat under mina tidigare landstingsanställningar inser jag nu.
Agneta Wingren, snart 65 år, har tidigare bland annat arbetat som överläkare på Akademiska sjukhuset i Uppsala där hon under ett antal år var poliklinikchef på ögonmottagningen.
Nu har hon en halvtidstjänst på Norrtälje sjukhus och pendlar från Uppsala.
På Akademiska sjukhuset saknade vi täta återkopplingar att vi gjorde det vi skulle. Det uppstår så lätt energiläckage om det inte finns en tydlig målstyrning eftersom man inte kan prioritera och organisera arbetet tillräckligt effektivt när målen är otydliga eller orealistiska, menar hon.
Flera utredningar har under senare år visat chefens betydelse för arbetsmiljön och Agneta Wingren kan inte annat än instämma.
– Vi har en väldigt trevlig och bra chef, som är en förträfflig administratör. Det är ordning och reda. När vi inte klarar besökskvoterna eller kan hålla ner väntelistorna reviderar vi målen så att de blir realistiska, eller omprioriterar så att vi klarar av det vi tar på oss.
– Här finns också en positiv inställning till individuell vidareutbildning, vilket är något som enligt min erfarenhet ibland kan vara eftersatt på de stora sjukhusen, där man gnor på för allt man är värd, men ändå inte lyckas få tiden att räcka till för eftertanke menar Agneta Wingren.
– Innan intervjun är slut nämner hon att hon nyligen tävlat i skryt med en kollega om vem som har det bästa datajournalsystemet.
– Vårt system här i Norrtälje är lättarbetat och snabbt och fungerar smidigt för vår mottagningsverksamhet.
– Vem vann då skrytkampen?
Ingen. Det visade sig att både Agneta Wingren och hennes kollega hade Take Care.