Debatt

Väl fungerande team, produktionsfokus och korta beslutsvägar får läkarna att trivas på Löwenströmska

Så förklarar ortopeden Farshad Azizpour, varför Löwenströmska specialistmottagningen hamnade i topp när Stockholms läkare rankade arbetsmiljön.
Han uppskattar också fokuseringen på att producera och att organisationen fungerar även i det lilla.

–Vi behöver inte bekymra oss om onödig administration, här är exempelvis hälsodeklarationerna ordentligt ifyllda när patienterna kommer till oss. Vi kan göra det vi är utbildade för.

Platschef på specialistmottagningen på Löwenströmska är Kerstin Brandberg:
– Oj, oj, oj! Vad roligt att vi hamnat i topp. Jag blir alldeles stum. Om jag ska förklara varför läkarna trivs här så tror jag att det beror på en rad orsaker; Allt från rekryteringen där vi sökt lösningsfokuserade medarbetare som känner att allting är möjligt till att det är ett tydligt och ständigt närvarande ledarskap.
Vi strävar efter att ge alla medarbetare ett stort mått eget ansvar och så är vi en liten arbetsplats vilket ger många fördelar, säger Kerstin Brandberg.

– Jag kan exempelvis tala med läkarna varje dag på lunchen och fånga upp vad som händer. Det är ovärderligt. Dessutom tror jag att läkarna uppskattar fokuseringen på produktion och att de inte störs av en massa forer. Är man på dagkirurgin, så är man på dagkirurgin. Uppdraget är tydligt. Egentligen är vi som ett litet företag när det fungerar som bäst.

Christer Bark

Fotnot: Löwenströmska specialistmottagningen har dagkirurgisk verksamhet inom ortopedi, kirurgi, öron-näsa-hals, hjärtmedicin, gynekologi och urologi. Mottagningen tillhör Danderyds sjukhus AB.

Vill du debattera? Skicka ditt inlägg till debatt@sjukhuslakaren.se

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2023-05

Fortbildning / arbetsmiljö / telemedicin / taligenkänning

Prenumerera