Debatt

Skänk en bok till en tjänsteman

Metoden är effektiv för de som vill beröva läkare makt och inflytande och syftet är kanske vällovligt om man tror att detta i förlängningen leder till en billigare och kostnadseffektivare vård.

Tyvärr tycks det dock bli tvärt om då tjänstemännen pekar och organisationer rivs och byggs upp i en aldrig sinande flod.

Många landstingpolitiker och tjänstemän borde läsa Fredrik Nystöms bok “Ät upp till bevis! Fakta och fördomar om kost och hälsa”.

Nyström ifrågasätter i sin bok många sanningar om kost och hälsa som inte alls visar sig vara sanningar när de studeras med vetenskaplig lupp. Så vill du ha lite avkoppling i sommar, ta med dig Nyströms bok till hängmattan och fundera på vilken tjänsteman just du skulle vilja skicka boken till.

Vill du debattera? Skicka ditt inlägg till debatt@sjukhuslakaren.se

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera