Debatt

Dagens Samhälle – debatt: Lyssna på proffsen inom sjukvården!

Det skriver Sjukhusläkarnas ordförande Karin Båtelson i Dagens Samhälle ”Debatt” under rubriken ”Lyssna på proffsen inom sjukvården!”

Regeringens uttalande om att proffsen ska vara proffs välkomnas, liksom att kömiljarden ska bort och ersättas av en professionsmiljard.

Mindre välkommet är förslaget att nationella riktlinjer föreslås bli lag och att vinster i vården beskrivs som en stor bov, tycker Karin Båtelson.

– Miljarder av offentliga medel i skatteparadis vill ingen ha, men sanningen är att de allra flesta privata vårdbolag har låga vinstmarginaler. I en vård med knappa resurser och bristande tillgänglighet bör man inte hämma de kreativa och engagerade.

Läs hela artikeln på Dagens Samhälles hemsida.

Vill du debattera? Skicka ditt inlägg till debatt@sjukhuslakaren.se

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken