Debatt

”Det är verkligheten som styr”

Tidvis har han känt sig sliten och fått värja sig mot patientanstormningen, men samtidigt är det just den ständiga patientkontakten som gör att han trivs så bra på Norrtälje sjukhus, tror han.

– Här är det verkligheten som styr. Det är så uppenbart vad som behöver göras.
Det känns verkligen att det är patienterna som är min uppdragsgivare även om det formellt formuleras via beställarfunktioner

– Jag är min egen slavdrivare och kan inte skylla på någon annan för det höga arbetstempot.
Det faktum att det är han själv som lägger upp mottagningarna efter det behov som finns gör att tillfredsställelsen i arbetet är stor.

– Jag har i huvudsak en adminstrativ chef över mig som som inte detaljstyr mottagningsarbetet utan arbetar med övergripande frågor och utgör länk mot högsta ledningen, vilket innebär en avlastning i många hänseenden. Det gör att jag kan koncentrera mig på patienterna och kan känna att det medicinska arbetet blir bra.

Olle Perols tycker att Norrtälje sjukhus är ett mycket bra sjukhus av flera skäl.
– Sjukhuset har hög kompetens inom de olika specialiteterna. Som läkare känns det att man har trovärdighet uppåt. Nödvändig utrustning får inhandlas utan långa förhandlingar trots att vi som alla andra har en stram kostnadsbudget.
Närheten mellan kollegorna är också en faktor som gör jobbet mer lättarbetat och roligt.
– Vi löser väldigt mycket informellt utan remisser och papper.

Vill du debattera? Skicka ditt inlägg till debatt@sjukhuslakaren.se

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2022-05

Beläggningsgrader – överfullt på många kliniker år efter år / Informationsdriven vård i Halland / Offentlig vård möter privat aktör / Krönika: Hårdare klimat får tystnaden att växa / Pensionen – vad innebär förändringar i avtalet? / Hallå Där – Professor Ann Hellström

Prenumerera