Nyhetsarkiv

Dalarnas helikopter ger bättre vård i norra Värmland

När den omdebatterade ambulanshelikoptern i Dalarna nu är verksam i Mora förbättrar det även akutberedskapen för sjuka och skadade personer i norra Värmland. Det skriver landstinget i Värmland i ett pressmeddelande.

Ett avtal om gränslös utkallning som Landstinget i  Värmland ingått med alla omgivande landsting och regioner som har egen tillgång till ambulanshelikopter påverkas patientsäkerheten på ett positivt sätt ju fler ambulanshelikoptrar som tas i drift.

”För oss har det hela tiden varit självklart att det är den mest sjukes behov som styr vilka uppdrag vi ska flyga på, oavsett om patienten befinner sig i Dalarna eller Värmland. Att vi nu har vår helikopter i operativ drift gör att vi i praktiken kan leva upp till avtalet mellan landstingen” säger Tomas Riman, divisionschef kirurgiska specialiteter inom Landstinget Dalarna.

Den ambulanshelikopter som finns i Mora är inköpt efter en upphandling som Landstinget Dalarna och Landstinget i Värmland gjort gemensamt. Det är därför identiska helikoptrar med samma bemanning som finns i de båda landstingen.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-03

Hur kommer coronakrisen att påverka världen och sjukvården? Läkare experter och forskare ger sin syn på saken / Bill Gates förslag i talet från 2015 / Johan Giesecke: "Bill Gates underskattade de politiska svårigheterna" / Björn Olsen om beredskapen framtiden och vad som behöver göras / Intensivvårdsläkare berättar om månaderna som passerat / Debatt: "Coronakrisen – en möjlighet till framtida lärdomar?" / Krönika: "Det vi genomlever nu är resultatet av ett gigantiskt politiskt misslyckande"

Prenumerera