Nyhetsarkiv

Chefer vägrar hålla lönesamtal

Över 30 enhets- och verksamhetschefer på Sundsvalls sjukhus avsäger sig uppgiften att hålla lönesamtal med sina medarbetare. De tycker att de får ge för lite påökt.

”Vi har inte fått rätt förutsättningar för att föreslå nya löner”, skriver cheferna i ett brev till ledningen för Landstinget Västernorrland, enligt Vårdförbundets tidning Vårdfokus.

18 av 25 sjuksköterskor på sjukhusets intensivvårdsavdelning sade upp sig tidigare i april på grund av låga löner och pressade arbetsförhållanden. De flesta av dem lockades att ändra sig genom ett lönepåslag på 2 300 kr i månaden. Men cheferna på övriga sjukhuset har bara fått 500 kronor att fördela individuellt och det räcker inte, anser de.

”Vi anser oss inte kunna genomföra en respektfull lönerevision gentemot våra sjuksköterskor under rådande förhållanden och förutsättningar”, skriver de i sitt brev, enligt Vårdfokus.

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-04

Så stor är operationsskulden – region för region / sjukhus för sjukhus / Vad behövs nu då? / "Vi behöver större marginaler till vardags – inte för en pandemi" / De klarade covid-19-stormen / Professionalismens återkomst / "Yngre läkare har utnyttjats" / Kan en pandemi rå på administrationssamhället? / Krönikor / Porträttet: Anna Rask-Andersen / Från facklig till chef och tillbaka

Prenumerera