Chefen anser att säkerheten upprätthålls

I motsats till läkarna på akuten anser verksamhetschefen Maria Ohlson Andersson att patientsäkerheten upprätthålls.

– Jag anser att patientsäkerheten upprätthålls på akuten, det tar jag ansvar för. Men jag har förståelse för att man som medarbetare ibland kan uppleva att man inte har kontroll över situationen när det är många patienter och hög stressnivå, skriver hon i ett mejlsvar till Sjukhusläkaren.

Hur kommer ni i ledningen att agera efter att ha tagit del av rapportens resultat?

-Vi har en bra dialog med de fackliga organisationerna. Gällande flera av problemställningarna har vi samsyn. Från ledningens sida arbetar vi med flera av frågorna och har genomfört och genomför flera åtgärder som ligger i linje med vad man förslår.