Nyhetsarkiv

Årets Think Different-pris till Oskarshamn

På ortopedkliniken vid Oskarshamns sjukhus har man hittat ett arbetssätt som under en lång tid lyckats mota väntetiderna i dörren. Nu belönas de med Sjukhusläkarens Think Different-pris för sitt arbete.

Läs mer: Varför lyckas Oskarshamns sjukhus?

Årets Think different-pris går till Dan Eriksson och ortopedkliniken på Oskarshamns sjukhus med motiveringen att ”man varit föregångare och med ett metodiskt och långsiktigt arbete lyckats korta väntetiderna”.

Grattis, hur känns det att få Sjukhusläkarens Think different-pris?

– Kul, det är alltid trevligt med uppskattning och bekräftelse, säger Dan Eriksson.

När Sjukhusläkaren besökte Oskarshamns sjukhus pekade Dan Eriksson på tre nyckelfaktorer till klinikens framgång – att skilja på den elektiva och den akuta sjukvården, att få effektivitet ur volym och dessutom hela tiden ha blicken i framtiden.

– Om man har möjligheten: fokusera på färre ingrepp och gör mycket av få saker. Då får man per automatik effektivitets och kvalitetsvinster i alla led, säger han.

Vilka är de tuffaste utmaningarna för er?

– Att hålla i, inte tappas fokus. Och att vara ödmjuk och lära av andra som har kommit ännu längre.

Ortopedkliniken på Oskarshamns sjukhus har prisats vid ett flertal gånger tidigare, men något stort firande brukar man inte ställa till med.

– Att återkoppla till medarbetarna det räcker långt, säger Dan Eriksson.

Hur kommer ni att fira det här priset? 

– Vet inte, just nu ser vi fram emot julledigheten.

Tidigare vinnare av Sjukhusläkarens ”Think different-pris” är överläkaren Anna Hafström och hennes kollegor på huvud- och hals-sektionen på ÖNH-kliniken i Lund, och Per Bleikelia, högste chef på Ringerike sjukhus i Norge.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera