Nyhetsarkiv

Årets ”Think different-pris” till ÖNH-kliniken i Lund

För att genom engagerat och kreativt arbete ha lyckats skapa kontinuitet i vården för cancerpatienter. Årets ”Think differentpris” går till överläkaren Anna Hafström och hennes kollegor på huvud- och hals-sektionen på ÖNH-kliniken i Lund.

Att Anna Hafström ständigt har sina patienter i centrum blir tydligt när Sjukhusläkaren ringer upp för att meddela att hon är årets Think different-pristagare.

– Jaha, ja men det får vi prata om en annan gång för jag måste konsultera en kollega om ett melanom, säger hon och låter överraskad och lite stressad på rösten.

Två dagar senare hörs vi igen och denna gång är det Anna Hafström själv som ringer upp vid ett för henne betydligt mer lämpligt tillfälle.

– Det är givetvis väldigt glädjande för mig och för oss att få en sådan här utmärkelse. Det är precis det man behöver såhär i februari när allt är grått och trist, säger Anna Hafström.

Hon berättar att hon ska passa på att berätta den glada nyheten för sina kollegor under fredagens arbetsplatsträff och att hon mer än gärna håller en dragning om sitt arbete under Sjukhusläkarnas fullmäktigemöte i april.

Läs reportaget ”Här får cancerpatienterna alltid träffa ’sin läkare'” från Sjukhusläkarens besök hos Anna Hafström och hennes kolleger på huvud- och hals-sektionen på ÖNH-kliniken i Lund förra året.

Päron

Tidigare vinnare av Sjukhusläkarens ”Think different-pris” är Per Bleikelia, högste chef på Ringerike sjukhus i Norge, som stolt bär titeln ”Ansvarig tillrättaläggare” och råder alla sjukhusledare att våga resa sig upp, lämna kontorsstolen och bistå i stället för att kontrollera sin verksamhet.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera