Nyhetsarkiv

Allt är helknäppt utom byxorna

En av dem är kirurgen Marie Engman, (längd 160 cm, vikt 55 kg) som inte kunnat knäppa byxorna de senaste sju åren.

– Alla storlekar är gjorda för personer med extremt smala midjor i förhållande till stuss/lår. För de flesta är byxor av ”rätt storlek” så vida över låren att båda benen får plats i ett byxben.

Så när landstinget skulle göra en ny upphandling såg hon fram emot att få normala brallor, som de som går att köpa i butiker på stan. Men tji fick hon.

Det visade sig vara för dyrt. En ny byxstock skulle hamna på dryga 6 miljoner kronor för en 5-årsperiod.
Marie Engman fick också beskedet att personalen trivdes i kläderna och att missnöjet lagt sig. Sedan 2007 och 2008, då personalkläderna diskuterades mycket, hade landstingets service­bolag inte hört några klagomål. Marie Engman och personalen uppmanades att slänga defekta kläder i ”gula säcken”.

– Hur ska vi kunna det? Då får vi gå halvnakna. Det är ju modellerna det är fel på?

Marie Engman fick också veta att kläderna var gjorda efter Svensk Standard ”som inte omarbetas så ofta”.
Så nu funderar hon på en klinisk studie om svensk vårdpersonal som tydligen omarbetat sig själv på rekordtid utan marknadens vetskap.

Bakom personalkollektionen på Nyköpings lasarett ligger Berendsen som också ligger bakom de genomskinliga bakarna på Akademiska sjukhuset i Uppsala som blivit en riktig snackis i media. Men ingen baksida som inte har en framsida.

På Akademiska sjukhuset tycker man att personalen i Nyköping kan skatta sig lycklig som slipper de nya obehagligt skavande resårer som nu ersatt knapparna i Uppsala-modellen.

Kollektionens killer!

En utmaning för den vågade, som vill testa gränserna. Designad för BMI-värden mellan 17,5 (gravt underviktiga) och 13,1 (inte förenligt med liv mer än en kort stund).

Styltmodellen

Marie Engman (till vänster) visar styltmodellen.

Sitter bra i midjan. Alla knappar går att knäppa. Sitter bra över låren.
Passar Marie Engman som är 160 cm lång och väger 55 kilo perfekt, med helt ordinära styltor.
(Obs! Styltorna ingår inte, utan måste köpas till).

Högvattensmodellen

Passar den som är lång med normala höfter och normal midja och tycker om att exponera anklar och en hel del av underbenen, eller koppla av under lunchen med att vada i Nyköpingsån. En liten brist med högvattensmodellen, som möjligen dragit ner intresset, är att snygga strumpor inte ingår.

Hit, men inte längre. Storsäljaren!

Storsäljaren, som enligt enkäten 58 procent av de anställda på Nyköpings lasarett valt. Perfekt längd på benen, perfekt över låren och otroligt uppknäppt och ledig i midjan! Med storsäljaren följer minst sju års ”enligt-erfarenhet-garanti” att knappen i midjan aldrig kommer att kunna knäppas.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2022-05

Beläggningsgrader – överfullt på många kliniker år efter år / Informationsdriven vård i Halland / Offentlig vård möter privat aktör / Krönika: Hårdare klimat får tystnaden att växa / Pensionen – vad innebär förändringar i avtalet? / Hallå Där – Professor Ann Hellström

Prenumerera