Arbetsmiljön viktigast för att läkare ska stanna

Vi vill absolut ha fast läkarbemanning, sa Karin Båtelson, ordförande i Sjukhusläkarna och vice ordförande i Läkarförbundet  i en diskussion i radions Studio ett om landstingens höga kostnader för hyrläkare.

Men hon påpekade också nogsamt att stafettläkare kan vara en utmärkt tillfällig lösning och att många av dem är ytterst kompetenta.

Arbetsmiljön är en av de viktigaste faktorerna för att få läkare och annan personal att vilja stanna kvar på arbetsplatsen.

– Lönen är en del men man vet ju att man har erbjudit fantasilöner på sina ställen men det hjälper inte, man får inte läkare dit, man måste titta på innehåll, sa Karin Båtelson.

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Ur Sjukhusläkaren 2020-04