Nyhetsarkiv

Arbetsmiljön viktigast för att läkare ska stanna

Vi vill absolut ha fast läkarbemanning, sa Karin Båtelson, ordförande i Sjukhusläkarna och vice ordförande i Läkarförbundet  i en diskussion i radions Studio ett om landstingens höga kostnader för hyrläkare.

Men hon påpekade också nogsamt att stafettläkare kan vara en utmärkt tillfällig lösning och att många av dem är ytterst kompetenta.

Arbetsmiljön är en av de viktigaste faktorerna för att få läkare och annan personal att vilja stanna kvar på arbetsplatsen.

– Lönen är en del men man vet ju att man har erbjudit fantasilöner på sina ställen men det hjälper inte, man får inte läkare dit, man måste titta på innehåll, sa Karin Båtelson.

Krönika
Bertil Hagström

Orisken är mycket större än risken

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Ur Sjukhusläkaren 2020-04

Så stor är operationsskulden – region för region / sjukhus för sjukhus / Vad behövs nu då? / "Vi behöver större marginaler till vardags – inte för en pandemi" / De klarade covid-19-stormen / Professionalismens återkomst / "Yngre läkare har utnyttjats" / Kan en pandemi rå på administrationssamhället? / Krönikor / Porträttet: Anna Rask-Andersen / Från facklig till chef och tillbaka

Prenumerera