Nyhetsarkiv

Ännu ett ledarskapspris till Per Bleikelia

Per Bleikelia, som tidigare tilldelats Sjukhusläkarnas ”Think different”-pris har nu ännu en gång prisats för sitt ledarskap. Den här gången är det organisationen HR-Norge som gett honom sitt prestigefyllda ”Lederprisen 2016”. 

Per Bleikelia, som vägrar kalla sig sjukhusdirektör på Ringerike sjukhus i Norge, utan hellre ”ansvarig tillrättaläggare” har i många sammanhang väckt uppmärksamhet för sin engagerade och närvarande ledarskapsstil där han ser det som sin uppgift att se till att mötet mellan patient och läkare blir så bra som möjligt. Han har dessutom vänt underskott till överskott på Ringerike sjukhus sedan han tog över.

– Han vänder på pyramiden och definierar mötet mellan läkare och patient som det allt annat ska snurra runt. I praktiken ger han ansvar och mandat till personalen, som i sin tur skapar goda resultat och i en stark känsla av tillfredsställelse hos patienter och medarbetare, säger Even Bolstad, verskamhetschef på HR Norge i en kommentar.

I november i fjol fick Per Bleikelia Sjukhusläkarnas Think different-pris samtidigt som han gästade Sjukhusläkarnas representantskap. Han har även som första icke-läkare läkare tilldelats det norska läkarförbundets ledaskapspris. Men Per Bleikelia tar gärna emot ett pris till:

– Att  jag får ledarskapspriset betyder mycket för verksamheten jag leder och mig personligen. Och det är speciellt att det kommer från medlemmarna i HR Norge. HR-professionen har ju som en av sina viktigaste uppgifter att definiera och utveckla ett gott ledarskap, säger Per Bleikelia, säger han i en kommentar.

HR Norge är en fristående medlemsorganisation för professionella inom personalområdet och för organisationer som är intresserade av att arbeta med organisations- ledarskaps- och personalfrågor. Ledarskapspriset har delats ut sedan 1989 och har blivit en institution i norskt arbetsliv.

Analyser, reportage, debatt och nyheter från sjukhusvärlden Vi ser till att hålla dig i händelsernas centrum

GDPR

Sjukhusläkaren

Nyheter, debatter & reportage från sjukhusvärlden

Prenumerera